Преглед на индустријата за прицврстувачи

Прицврстувачите се најраспространетите и најкористените механички основни компоненти во различни сектори на националната економија, познати како „оризот на индустријата“. Постојат многу начини за класификација на сврзувачки елементи:

r1

Прицврстувачите се широко користени во индустриите како што се автомобилско производство, електроника, инженерски машини, хемиски инженеринг и енергија од ветер. Тие можат да се користат во различни машини, опрема, возила, бродови, железници, мостови, згради, конструкции, алати, инструменти и броила и се основни компоненти потребни за различни производи. Разновидноста и квалитетот на прицврстувачите имаат значително влијание врз нивото и квалитетот на производите и се незаменлива компонента на индустријата за производство на опрема. Квалитетот на прицврстувачите директно ги одредува перформансите, нивото, квалитетот и доверливоста на главната опрема и производите домаќини и зазема важна позиција во индустриското производство. Постојат различни видови и спецификации на производи за прицврстување, со различни перформанси и употреба. Степенот на стандардизација, серијализација и генерализација е исто така исклучително висок.

Индустријата за сврзувачки елементи во Кина се разви од 1950-тите до денес, а по децении технолошка и искуствено акумулација, техничкото ниво на индустријата значително се подобри. Во полињата на практична примена, тоа главно се одразува во фактот дека во последниве години, кинеските претпријатија за прицврстување го зголемија својот развој на суровини и постигнаа резултати во истражувањето и развојот на технологијата за термичка обработка за суровини. Клучните технологии за легура на алуминиум, јаглероден челик, легиран челик, не'рѓосувачки челик, легура на титаниум и сврзувачки елементи од легура отпорни на топлина применети во воздушната област направија одредени откритија.

индекс

Време на објавување: 02.08.2024